De 7 wereldwonderen zijn een bekend gegeven, echter weten we niet precies welke hiermee bedoelt worden. Zo hebben we de 7 klassieke wereldwonderen, maar ook de moderne 7 wereldwonderen. Zo zijn er meerdere lijsten van wereldwonderen bekend. Klik op een van de overzichten hieronder:

Waarom zijn het zeven wereldwonderen? Dit is ontstaan in de Griekse oudheid. Het getal zeven is een magisch getal in de Griekse oudheid. Ze kenden 7 planeten, 7 wetenschappers, 7 kleuren, 7 dagen in de week, enz. Ook opvallend is dat de 7 klassieke wereldwonderen allemaal binnen de grenzen van het rijk van Alexander de Grote vallen.

Zeven klassieke wereldwonderen

Zoals hierboven al beschreven hebben de oude Grieken de  7 klassieke wereldwonderen bepaalt: Piramide van Cheops, de Hangende tuinen van Babylon, Tempel van Artimis, beeld van Zeus, mausoleum van Halicarnassus, Kolossus van Rodos en Pharos van Alexandrië. Alleen de Piramide van Cheops is nu nog te bewonderen.

Zeven moderne wereldwonderen

In 2006 werd het initiatief genomen om 7 nieuwe wereldwonderen te kiezen. Men kon op de website new7wonders.com stemmen . In 2007 werd bekendgemaakt dat de volgende bouwwerken de moderne 7 wereldwonderen zouden worden: